Rå tomatsauce
En skøn og forfriskende sauce om sommeren. Brug helt modne tomater - de smager af allermest! Fin til stegt kyllingebryst og fisk – eller spis bare saucen vendt i nykogt pasta med friskrevet parmesan.
Tilberedning
30 min - 4 personer
Skær et kryds i toppen af tomaterne og kom dem i kogende vand i 1 min. Kom dem herefter i koldt vand. Flå tomaterne, fjern kernerne og skær dem i tern. Svits finthakket løg, hvidløg og ansjoser i olien et par min. Tilsæt tomater og kapers og varm det igennem et øjeblik. Tomaterne må IKKE koge – ellers mister de den rå smag. Smag til med salt, peber og sukker og vend strimlet basilikum i tomatsaucen.
Energi pr. person:
500 kJ (130 kcal)
Fordelt på:
Protein 6%
Kulhydrat 39%
Fedt 55% (8 g)
Frugt og grønt pr. person:
Ca. 200 g