De rå rødbeder får masser af smag fra krydderiblandingen dukkah, som er nem at lave selv. Salaten smager forrygende til både and og flæskesteg.

Rå rødder med dukkah
Ingredienser
4 pers.
Dukkah
2 spsk. mandler
2 spsk. hasselnødder
1 spsk. hel koriander
2 tsk. hel fennikelfrø
2 tsk. hel spidskommen
1 spsk. sesamfrø
½ tsk. sorte peberkorn
½ tsk. flage salt
Rå rødder
500 g rødbeder
2 æbler
1 lille bundt bredbladet persille, evt. koriander
½ dl æblemost
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
100 g salattern
Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Line Falck
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Tip
Dukkah kan også anvendes som drys på suppe, over simreretter eller som krydderi i sprøde kålsalater.
Resten af dukkah kan opbevares i et lille glas med låg.