De rå rødbeder får masser af smag fra krydderiblandingen dukkah, som er nem at lave selv. Salaten smager forrygende til både and og flæskesteg.

 


Tilberedning

30 minutter - 4 personer

Hak mandler og hasselnødder groft. Stød krydderierne i en morter og bland med nødder, sesamfrø, peberkorn og salt. Rist det hele på en tør pande og ryst panden, så det ikke brænder på. Rist til det begynder at dufte og blandingen er gylden. Tag blandingen af panden og afkøl.

Skræl rødbederne og skær i tynde skiver på et mandolinjern. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både. Skyl og hak persillen. Vend rødbeder og æbler med persille, æblemost og olivenolie og krydr med salt og peber.

Anret rødbeder og æbler og smuldr salattern over. Drys med dukkah efter smag. 

Tip
Dukkah kan også anvendes som drys på suppe, over simreretter eller som krydderi i sprøde kålsalater.

Resten af dukkah kan opbevares i et lille glas med låg. 

Opskrift og styling: Lone Kjær 
Foto: Line Falck

 

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.