Rå blomkålssalat med karry-mango dressing
Der er masser af smag og sprødhed i rå blomkål vendt i en cremet karrydressing. Server til stegt eller grillet fisk, fx rødfisk, torsk, sild eller makrel. Går også fint til en grillet svinekotelet eller mørbradbøf.
Tilberedning
45 min - 4 personer
Del blomkålshovedet i små buketter og optø ærterne, hvis de er frosne. Skræl mangoen, skær kødet fri af stenen og skær det i små tern. Bland en dressing af yoghurt, karry, chutney og friskrevet ingefær. Smag til med salt og peber. Vend de rå grøntsager og frugten i dressingen og lad den trække i ca. 1/2 time. Pynt med brøndkarse.
Energi pr. person:
1200 kJ (300 kcal)
Fordelt på:
Protein 19%
Kulhydrat 53%
Fedt 28% (9 g)
Frugt og grønt pr. person:
Ca. 250 g