Porre-kartoffelsuppe med bacon
Tilberedning
45 min - 4 personer
- Snit det hvide af porrerne i skiver og skyl dem godt i koldt vand.
- Varm olien op i en tykbundet gryde og svits porrer og hakket hvidløg. Tilsæt kartofler og selleri i grove tern, bouillon, laurbær og timian og lad det simre under låg i ca. 30 min.
- Fjern laurbær og timiankviste, purér suppen i en foodprocessor og kom den tilbage i gryden.
- Kog suppen op under omrøring og smag til med salt og peber.
- Steg bacon sprødt og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Server suppen med knust bacon og groft hvedebrød
Tip
Erstat eventuelt sellerien med persillerødder, pastinak eller en blanding af begge.
Du kan skifte bacon ud med ristet lufttørret skinke, fx parmaskinke: læg 1 pakke (70 g) i tynde skiver på en rist med bagepapir. Bag skinkeskiverne i ovnen ved 200 grader til er sprøde. Tag dem ud og smuldr dem over suppen ved servering.
Energi pr. person:
2300 kJ (540 kcal)
Fordelt på:
protein 13%
kulhydrat 66%
fedt 21% (13 g)
Frugt og grønt pr. person: Ca. 200 g