Den cremede polenta får selskab af en vaskeægte klassiker. Den italienske salat Caprese med søde tomater, frisk basilikum og bøffelmælksmozzarella. En hverdagsret for hele familien.

Tilberedning

30 min - 4 personer

  1. Skyl tomaterne og kom dem på en varm pande med olivenolie og lad dem stege i ca. 5 minutter ved høj varme til de begynder at blive bløde.
  2. Tilsæt 1 spsk balsamico og 1 tsk honning og skru ned til middelvarme. Lad dem stege i 5-7 minutter og ryst panden ind imellem. Tag dem af varmen og sæt til side.
  3. Kog vandet til polenta og kom majsgrynene i. Skru ned og rør godt rundt indtil polentaen tykner. Ca. 2 minutter.
  4. Rør mælk, olivenolie, smør, parmesanost og salt i og smag til med citronsaft.
  5. Anret polentaen i 4 skåle eller dybe tallerkener. Fordel de balsamicostegte tomater, stykker af mozzarella og frisk basilikum oven på. Dryp med olivenolie og drys med friskkværnet peber.

Tip!

Er der polenta tilovers fra aftensmaden, så kom det i en form og sæt det på køl. Dagen efter er det stivnet og kan skæres ud i små firkanter, der enten steges sprøde på panden i olivenolie eller bages i ovnen, penslet med olivenolie, til de bliver sprøde på overfladen.

Opskrift, foto og styling: Julie Karla

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Polenta ’a la Caprese’ med tomater, basilikum og mozzarella

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.