Polenta ’a la Caprese’ med tomater, basilikum og mozzarella
Tilberedning
30 min - 4 personer
- Skyl tomaterne og kom dem på en varm pande med olivenolie og lad dem stege i ca. 5 minutter ved høj varme til de begynder at blive bløde.
- Tilsæt 1 spsk balsamico og 1 tsk honning og skru ned til middelvarme. Lad dem stege i 5-7 minutter og ryst panden ind imellem. Tag dem af varmen og sæt til side.
- Kog vandet til polenta og kom majsgrynene i. Skru ned og rør godt rundt indtil polentaen tykner. Ca. 2 minutter.
- Rør mælk, olivenolie, smør, parmesanost og salt i og smag til med citronsaft.
- Anret polentaen i 4 skåle eller dybe tallerkener. Fordel de balsamicostegte tomater, stykker af mozzarella og frisk basilikum oven på. Dryp med olivenolie og drys med friskkværnet peber.
Tip!
Er der polenta tilovers fra aftensmaden, så kom det i en form og sæt det på køl. Dagen efter er det stivnet og kan skæres ud i små firkanter, der enten steges sprøde på panden i olivenolie eller bages i ovnen, penslet med olivenolie, til de bliver sprøde på overfladen.
Opskrift, foto og styling: Julie Karla