• Opskrifter
  • Gode råd
  • Frugt og grønt i sæson
  • Temaer
  • Madplan
  • Login
  • Opskrifter
  • Gode råd
  • Frugt og grønt i sæson
  • Temaer
  • Madplan
  • Login
Polenta-opskrift med caprese - Sæson

Polenta ’a la Caprese’ med tomat, basilikum og mozzarella

Du skal være logget ind for at gemme opskriften.
Vil du logge ind?

    Den cremede polenta får selskab af en vaskeægte klassiker. Den italienske salat Caprese med søde tomater, frisk basilikum og bøffelmælksmozzarella. En hverdagsret for hele familien.

    Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
    Vil du logge ind?
    • (0)
    30 min
    Apr – Nov
    Dagligt grønt
    Vegetar
    Lav på gluten

    Ingredienser

    4 pers.

    Caprese

    400 g blandede små tomater
    2 spsk olivenolie
    1 spsk balsamicoeddike
    1 tsk honning
    friskkværnet peber
    125 g bøffelmælksmozzarella
    2 håndfulde frisk basilikum

    Polenta

    200 g polenta
    1 liter vand
    2 dl mælk
    1 spsk olivenolie
    1 spsk smør
    50 g fintrevet parmesan
    1 tsk salt
    citronsaft

    Opskrift, foto og styling: Julie Karla

    Tilberedning

    1
    2
    3
    4
    5

    Tip

    Er der polenta tilovers fra aftensmaden, så kom det i en form og sæt det på køl. Dagen efter er det stivnet og kan skæres ud i små firkanter, der enten steges sprøde på panden i olivenolie eller bages i ovnen, penslet med olivenolie, til de bliver sprøde på overfladen.

    Bedøm opskriften

    Kan du lide opskriften? Bedøm den her.

    Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
    Vil du logge ind?

    Del opskriften

    Del opskriften med dine venner på Facebook eller Pinterest

      • Relaterede opskrifter

      • Jordskokker - Opskrift på jordskokkemos med kuller - Sæson

        Jordskokkemos med æble, timian og lynstegt kuller

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • Æggekage med tomater og basilikum

        Alfredos æggekage

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • Brændende kærlighed med majroe - Sæson

        Brændende majroe kærlighed

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • Brændende kærlighed med rodfrugter og lufttørret skinke

        Brændende kærlighed med rodfrugter

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)

      Bag hjemmesiden sæson.dk står Dansk Gartneri, som bl.a. står for frugt- og grøntbranchens fælles markedsføring.

      Hjemmesiden sætter fokus på sæsonens frugt og grønt, og inspirerer med opskrifter, viden om frugt og grønt samt masser af tips til forbrugerne og især børnefamilierne til en grønnere hverdag.

      Dansk Gartneri
      Axeltorv 3
      1609 København V
      saeson@danskgartneri.dk

      Tilmeld nyhedsbrev
      • Persondatapolitik
      • Cookies