Den cremede polenta får selskab af en vaskeægte klassiker. Den italienske salat Caprese med søde tomater, frisk basilikum og bøffelmælksmozzarella. En hverdagsret for hele familien.

Polenta ’a la Caprese’ med tomat, basilikum og mozzarella
Ingredienser
4 pers.
Caprese
400 g
blandede små tomater
2 spsk olivenolie
1 spsk balsamicoeddike
1 tsk honning
friskkværnet peber
125 g bøffelmælksmozzarella
2 håndfulde
frisk basilikum
Polenta
200 g polenta
1 liter vand
2 dl mælk
1 spsk olivenolie
1 spsk smør
50 g fintrevet parmesan
1 tsk salt
citronsaft
Opskrift, foto og styling: Julie Karla
Tilberedning
1
2
3
4
5
Tip
Er der polenta tilovers fra aftensmaden, så kom det i en form og sæt det på køl. Dagen efter er det stivnet og kan skæres ud i små firkanter, der enten steges sprøde på panden i olivenolie eller bages i ovnen, penslet med olivenolie, til de bliver sprøde på overfladen.