Pizzaen her er bagt med fuldkornsmel i bunden og godt med grøntsager. Det er derfor et godt og sundere alternativ til de traditionelle købepizzaer.

Pizza med skinke og tomater
Ingredienser
4 pers.
Dej
25 g gær
3 1/4 dl vand
1 tsk salt
180 g fuldkornsdurummel, grahamsspeltmel eller grahamsmel
Ca. 300 g hvedemel gerne pizzamel
Fyld
2 løg
2 gulerødder
1 ds. flåede, hakkede tomater
1-2 fed hvidløg
Salt og peber
1 squash
20 cherrytomater
100 g røget skinke
150 g reven mild ost 17 %
2 tsk oregano
1 spsk olivenolie
Tilbehør
Grønsagsstænger f.eks. gulerødder, agurk og bladselleri.
Opskrift og styling: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Henrik Freek
Dej
Fyld
Tip
Når du skærer et kryds i tomaterne undgår du at en skoldhed bagt tomat kommer ind i munden på en gang, nu fordeler den varme væske fra tomaterne sig lidt ud over pizzaen.
Den ene gulerod kan erstattes af en stilk bladselleri i små tern.
Du kan lave pizzadejen med 10 g gær om morgenen, stille den tildækket i køleskab til om aftenen. Tag dejen ud 30 minutter før du skal udrulle den. Denne dej bliver ekstra lækker og sprød.