opskrift på fuldkornspizza med skinke og grøntsager
Pizzaen her er bagt med fuldkornsmel i bunden og godt med grøntsager. Det er derfor et godt og sundere alternativ til de traditionelle købepizzaer.

Tilberedning

60+ min - 4 personer

Dej

Udrør gæren i lunkent vand. Rør salt i. Tilsæt begge slags mel og ælt dejen godt til den er elastisk og meget smidig 5-10 min. Lad dejen hæve tildækket et ikke for varmt sted ca. 1 time. 

Form 4 mindre kugler af dejen og læg dem på et meldrysset bord. Tryk dejen lidt flad til en stor cirkel med hænderne. Rul nu dejen ud med en kagerulle til den er ca. ½ cm tyk. Læg dejen over på bagepapir. 

Fyld

Hak løgene. Skær gulerødderne i små tern eller riv dem på et råkostjern. Kom flåede tomater i en gryde sammen med løg, gulerødder og presset hvidløg. Kog tomatsaucen uden låg i ca. 10 minutter og rør i gryden jævnligt. Saucen skal være tykflydende. Smag saucen til med salt og peber. Blend evt. saucen med en stavblender.

Skær agurk eller squash i ¼ cm tynde skiver. Skær et kryds i tomaternes top. Fordel tomatsaucen på bundene. Fordel skinken over tomatsaucen sammen med squashskiver og cherrytomater. Drys med ost og oregano. Dryp med olivenolie. Bag pizzaerne ved 225 gr. på midterste ovnribbe ca. 20 minutter.

Tip

  • Når du skærer et kryds i tomaterne undgår du at en skoldhed bagt tomat kommer ind i munden på en gang, nu fordeler den varme væske fra tomaterne sig lidt ud over pizzaen.
  • Den ene gulerod kan erstattes af en stilk bladselleri i små tern.
  • Du kan lave pizzadejen med 10 g gær om morgenen, stille den tildækket i køleskab til om aftenen. Tag dejen ud 30 minutter før du skal udrulle den. Denne dej bliver ekstra lækker og sprød.

Opskrift og styling: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Henrik Freek

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.