Der er dobbelt op på smagen, når pizzaerne toppes med både tomatsauce, pesto og jordskokker. 


Tilberedning

+60 min - 4 personer

Pizzadej
Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og ælt først durummel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. 

Tomat sauce
Hak løget. Snit blegselleri. Skræl gulerødderne og skær i små tern.

Varm olien i en lille gryde og svits løg med grøntsager og presset hvidløg et par minutter. Tilsæt tomater, balsamicoeddike og oregano og lad tomater og grønt simre i ca. 10 min. Blend saucen en smule og smag til med salt og peber. 

Persillepesto
Skyl persillen godt og slyng den tør i en salatslynge. Kom persille, mandler, hel parmesanost og presset hvidløg i en blender. Kør mens olien gradvist tilsættes. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber.

Topping
Skrub jordskokkerne godt og tør dem. Skær jordskokkerne i tynde skiver.

Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker, tril til boller og rul hvert dejstykke ud til mini pizzaer.

Fordel pizzaerne på bagepapir. Top med tomatsauce, mozarella, persillepesto og jordskokker. Krydr med hakket rosmarin, salt og peber og bag pizzaerne i en forvarmet ovn ved 250 grader i ca. 10 min.

 

Opskrift og styling: Lone Kjær 
Foto: Line Falck 

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.