Hvide asparges er en luksusspise af de sjældne og en ren lækkerbisken


Tilberedning

- 4 pers

Kog æggene i 8-9 minutter, til de er let hårdkogte, og lad dem køle af. Skræl aspargesene med en kartoffelskræller og knæk det nederste grove af stænglen af. Det er vigtigt, du får fjernet alt det grove, så du ikke ender med en asparges med trævler på. Del aspargesene i tre stykker hver, så du har et hoved og to understykker.

Grill aspargeshovederne på en tør grillpande i 4-5 minutter på hver side, til de tager farve. Kog de resterende stykker asparges i letsaltet vand i 4 minutter, tag dem op og læg dem i koldt vand.

Rist græskarkernerne på grillpanden, til de begynder at poppe. Del purløget i halve længder. Anret de grillede og letkogte asparges på et fad og hæld dressingen over. Del æggene i
kvarter og læg dem over salaten. Drys de ristede græskarkerner over salaten og pynt med purløg. Krydr godt med salt og peber.

Stærk sennepsdressing
Bland hvidvinseddike med sennep, salt og peber og pisk olivenolien i stille og roligt – start med en lille stråle. Smag dressingen til med salt og peber. Den skal være til den syrlige side.

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Salattøsen - salater hel året rundt"

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.