Hjemmelavet pesto med basilikum har en dejlig frisk smag og mange anvendelsesmuligheder. Varier efter hvad du har i køleskabet eller i haven.

Tilberedning

30 min -

  1. Bræk parmesanosten i mindre stykker og kom den i blenderen. blend og tilsæt pinjekerner. blend igen.
  2. Tilsæt hvidløg, de skyllede krydderurter, olivenolie, citronsaft og krydderier.
  3. Blend til pestoen er fast og cremet, juster med olie.

Opbevar pestoen i en tætsluttende emballage i køleskabet, hvor den holder sig en uge. Pesto med basilikum er dejlig på nybagt brød, under laksen eller alene til god pasta.

Tip!

I stedet for pinjekerner kan du bruge hasselnødder, valnødder eller mandler og blandt krydderurter kan du fx bruge rucola, ramsløg eller løvstikke – eller en blanding.

Opskrift og styling: Udviklet af Anne Mette Ehlers

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.