En mættende og frisk salat fyldt med sommergrøntsager og en grøn urtedressing. En rigtig dejlig frokost eller hverdagsaftensmad.

Tilberedning

45 min - 4 personer

  1. Kog perlebyggen efter anvisningerne på pakken — gerne med grøntsagsfond i stedet for salt. Dette kan sagtens gøres dagen inden for aftensmad på 15 minutter.
  2. Rist solsikkekernerne på en varm pande, til de er gyldne. Lad køle en anelse af.
  3. Skyl krydderurterne godt, og gem en god håndfuld krydderurter til pynt. 
  4. Blend resten af krydderurterne sammen med 2/3 af solsikkekernerne og resten af ingredienserne til dressingen. Smag til med salt og peber. Den skal være syrlig, frisk og salt.
  5. Skær spidskålen i grove stykker, og steg på en varm pande i olie med et drys salt til den har godt med farve, men stadig har sprødhed.
  6. Bælg ærterne, og læg dem eventuelt i en si og overhæld med kogende vand for at få endnu mere sødme frem og en smuk grøn farve.
  7. Bland perlebyggen med urtedressingen og grøntsagerne.
  8. Pynt med de resterende krydderurter og solsikkekerner.

Tip!

Salaten her er ekstra god med lidt smuldret feta på toppen.

Opskriftsudvikling, styling og foto: Camilla Skov

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Perlebygsalat med stegt spidskål, ærter og urtedressing

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.