Pasatasauce med linser er et perfekt alternativ til den klassiske pasta kødsovs. Skøn ret med masser af grønt og smag.

Tilberedning

60 min - 4 personer

Varm olien op i en gryde.

Tilsæt løg og hvidløg, og lad dem stege i olien, til de bliver klare.

Tilsæt alle grøntsagerne, hakkede tomater, tomatpure, basilikum og oregano, og krydr med salt og peber.

Læg låg på gryden, og lad grøntsagssaucen simre i ca. 20 min.

Tilsæt linserne, og lad dem koge med, til de er møre, ca. 20 min.

Tilsæt evt. lidt ekstra grøntsagsbouillon, hvis saucen virker tør.

Smag grøntsagssaucen til med balsamicoeddike og evt. salt og peber.

Retten indeholder 1400 g grønt.

Serveringsforslag
Kan serveres med fuldkornsspaghetti, parmesanost og en fyldig salat.

Tip
Tøm grøntsagsskuffen: Alle rodfrugter kan bruges i grøntsagssaucen. Riv evt. squash. Skær tomater, der trænger til at blive brugt, i tern, og erstat dem med dåsetomaterne. Vil du have en stærk grøntsagssauce, så tilsæt lidt hakket frisk chili eller chilipulver.

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Kogebogen 4 fra Ubberup Højskole"

Du kan læse mere om kogebogen og Ubberup Højskole på Ubberup.dk

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.