Pasatasauce med linser er et perfekt alternativ til den klassiske pasta kødsovs. Skøn ret med masser af grønt og smag.

Pastasauce med linser
Ingredienser
4 pers.
200 g røde linser
150 g løg, i tern
4-6 fed hvidløg, finthakkede
2 spsk. olie
150 g gulerødder, i små tern
150 g peberfrugt, i små tern
150 g knoldselleri (eller anden rodfrugt), i små tern
2 ds. hakkede tomater
1 spsk. sambal oelek
1 ds. (140 g) koncentreret tomatpure
1 spsk. basilikum, tørret
1 spsk. oregano, tørret
4 dl grøntsagsbouillon
2 spsk. balsamicoeddike
Salt og peber
Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Kogebogen 4 fra Ubberup Højskole"
Tilberedning
Tip
Kan serveres med fuldkornsspaghetti, parmesanost og en fyldig salat.
Tøm grøntsagsskuffen: Alle rodfrugter kan bruges i grøntsagssaucen. Riv evt. squash. Skær tomater, der trænger til at blive brugt, i tern, og erstat dem med dåsetomaterne. Vil du have en stærk grøntsagssauce, så tilsæt lidt hakket frisk chili eller chilipulver.