Pastasauce med linser
Tilberedning
60 min - 4 personer
Varm olien op i en gryde.
Tilsæt løg og hvidløg, og lad dem stege i olien, til de bliver klare.
Tilsæt alle grøntsagerne, hakkede tomater, tomatpure, basilikum og oregano, og krydr med salt og peber.
Læg låg på gryden, og lad grøntsagssaucen simre i ca. 20 min.
Tilsæt linserne, og lad dem koge med, til de er møre, ca. 20 min.
Tilsæt evt. lidt ekstra grøntsagsbouillon, hvis saucen virker tør.
Smag grøntsagssaucen til med balsamicoeddike og evt. salt og peber.
Retten indeholder 1400 g grønt.
Serveringsforslag
Kan serveres med fuldkornsspaghetti, parmesanost og en fyldig salat.
Tip
Tøm grøntsagsskuffen: Alle rodfrugter kan bruges i grøntsagssaucen. Riv evt. squash. Skær tomater, der trænger til at blive brugt, i tern, og erstat dem med dåsetomaterne. Vil du have en stærk grøntsagssauce, så tilsæt lidt hakket frisk chili eller chilipulver.
Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Kogebogen 4 fra Ubberup Højskole"
Du kan læse mere om kogebogen og Ubberup Højskole på Ubberup.dk