Clara Friis gør sig rigtig godt i en luksusudgave af pæretærten. Server med cremefraiche eller flødeskum.

Tilberedning

45 min - 8-10 personer

  1. Kom hvedemel og flormelis i en skål og smuldr smørret heri. Saml dejen med ægget. Er dejen for klistret tilsættes lidt mere mel. Er dejen derimod for tør tilsættes lidt koldt vand. Stil dejen køligt i 30 minutter før den rulles ud.
  2. Tænd ovnen på 175 grader.
  3. Rul tærtedejen ud, så den passer til en tærteform ca. 27 cm diameter. Læg dejen i formen, godt ind i kanten og klem overskydende dej af kanten. Prik bunden med en gaffel. Læg et stykke bagepapir oven op tærtedejen og fyld den med tørrede bønner eller ris.
  4. Bag i ca. 15 minutter. Fjern bønner og bagepapir og bag bunden i yderligere 5 minutter.
  5. Riv marcipanen og pisk med sukker og smør. Tilsæt æggene et af gangen, mens der piskes. Rør hvedemel i massen. Fordel cremen på en bagte tærtedej.
  6. Skræl pærerne, halver og fjern kernehus. Skær pærerne i tynde både og fordel dem på mazarincremen. Drys med smuttede mandler og bag tærten i ca. 30 minutter til den er gyldenbrun.
  7. Server tærten lun med creme fraiche eller flødeskum.

Tip
For at holde dejen på plads i formen og undgå at den krymper lægges bønner eller ris ovenpå tærtedejen før den bages. Tærten kan også bages uden, men så bliver den ikke så pæn i kanten.
Bønner og ris kan gemmes og genbruges efter bagningen.

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.