En saftig og sprød pæretærte er den perfekte dessert at varme sig på, når sommeren er ved at gå på hæld, og pærerne begynder at vokse på træerne. Vores pæretærte med marcipan, Clara Frijs pærer, creme fraiche, is eller flødeskum er en ren luksusudgave af den klassiske pæretærte.


Pæretærte med marcipan
Ingredienser
8-10 personer
Mørdej
Mazarincreme
Tilbehør
Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek
Tilberedning
Tip
For at holde dejen på plads i formen og undgå at den krymper lægges bønner eller ris ovenpå tærtedejen før den bages. Tærten kan også bages uden, men så bliver den ikke så pæn i kanten.
Bønner og ris kan gemmes og genbruges efter bagningen.
Hvad er Clara Frijs pærer?
Clara Frijs pærer kommer oprindeligt fra Skensved og blev fundet i 1850erne af kammerherre Carlsen. Han navngav pæren efter hans afdøde kone.
Clara Frijs er en grøn, mellemstor spisepære, der bliver gul, som den modnes. Den har en sprød smag, som gør den yderst velegnet til bagværk og desserter. I dag er det den mest udbredte pæresort i Danmark.
Hvornår er Clara Frijs pærer modne?
Mellem august og oktober er Clara Frijs spiseklar. Du kan se, om den er moden, hvis den er blevet mere gul i farven. Dog er der nogle, der foretrækker Clara Frijs umoden, hvor pæren er grøn og hård. Smag dig frem og find selv frem til, hvad du foretrækker.