Pæretærte med marcipan
Tilberedning
45 min - 8-10 personer
- Kom hvedemel og flormelis i en skål og smuldr smørret heri. Saml dejen med ægget. Er dejen for klistret tilsættes lidt mere mel. Er dejen derimod for tør tilsættes lidt koldt vand. Stil dejen køligt i 30 minutter før den rulles ud.
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Rul tærtedejen ud, så den passer til en tærteform ca. 27 cm diameter. Læg dejen i formen, godt ind i kanten og klem overskydende dej af kanten. Prik bunden med en gaffel. Læg et stykke bagepapir oven op tærtedejen og fyld den med tørrede bønner eller ris.
- Bag i ca. 15 minutter. Fjern bønner og bagepapir og bag bunden i yderligere 5 minutter.
- Riv marcipanen og pisk med sukker og smør. Tilsæt æggene et af gangen, mens der piskes. Rør hvedemel i massen. Fordel cremen på en bagte tærtedej.
- Skræl pærerne, halver og fjern kernehus. Skær pærerne i tynde både og fordel dem på mazarincremen. Drys med smuttede mandler og bag tærten i ca. 30 minutter til den er gyldenbrun.
- Server pæretærten lun med creme fraiche eller flødeskum.
Tip
For at holde dejen på plads i formen og undgå at den krymper lægges bønner eller ris ovenpå tærtedejen før den bages. Tærten kan også bages uden, men så bliver den ikke så pæn i kanten.
Bønner og ris kan gemmes og genbruges efter bagningen.
Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek