Nem aftensmad der passer sig selv i ovnen.

Tilberedning

+ 60 min - 4 pers

Tænd ovnen og stil temperaturen på 225°C.

Klip rygbenet af, læg kyllingen på spækbrættet og tryk den flad. Skær et par dybe rids på låret og ved vingebenet.  Læg den i et stort ovnfast fad og krydr med salt og peber.

Skær en anelse af toppen og bunden af fennikelknoldene og del dem i kvarte. Skær appelsinerne i tynde skiver og læg dem rundt om kyllingen sammen med fennikel. Krydr godt med timian og rosmarin og dryp med olivenolie.

Steg den i ovnen i 30 min., kom oliven ved, dryp med lidt af stegeskyen og steg i yderligere ca. 15 min. Kyllingen er stegt, når kødsaften ved prik ved låret er klar.

Server med kartofler fx ovnstegte samt salat.

Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastof

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.