Når porrer bages, træder sødmen frem. Prøv denne skønne opskrift på bagt porre. .

Tilberedning

30 min - 4 personer

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær toppen af porrerne og rens dem for sand. Halvér dem og skær dem over på langs, så der i alt bliver 12 halve porrer.
  3. Smør et fad med 1 spsk olivenolie og læg de halve porrer i fadet. Dryp 2 spsk olivenolie over, drys med flagesalt og peber, og sæt dem i ovnen. Bag dem i ca. 15 minutter til de er møre.
  4. Snit forårsløg og hvidløg og steg det i 1 spsk olivenolie på en pande i 2-3 minutter, til de er gyldne. Kom det over på en tallerken.
  5. Steg bacon sprødt på samme pande.
  6. Når baconen er sprød, hældes forsigtigt det overskydende fedt fra, og der skrues helt ned på lavt blus.
  7. Hæld vandet fra linserne og skyl dem under frisk koldt vand. Dræn dem og kom dem på panden med bacon.
  8. Tilsæt de stegte løg og vend det hele godt rundt.
  9. Vend frisk bredbladet persille i, æblecidereddike og smag til med salt og friskkværnet peber. Sluk for varmen.
  10. Kog æggene 6 minutter.
  11. Anret de bagte porrer på et fad, hæld den lune linsesalat over. Drys med ekstra bredbladet persille og servér halve smilende æg til.

Opskrift, foto og styling: Julie Karla

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Ovnbagte porrer med linser, bacon og smilende æg

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.