Ovnbagt laks med porrer
Tilberedning
45 min - 4 personer
Snit løg og hvidløg fint og brun det i en gryde med olivenolie. Tilsæt perlerug og vend det godt sammen. Hæld ½ l vand på og lad det simre 15-20 minutter, indtil rugkernerne er møre. Hak persillen fint og vend det i gryden. Smag til med salt og peber og kom blandingen med perlerug op i et ildfast fad.
Tænd ovnen på 210 grader. Skær porrerne i mindre stykker a 4-5 cm og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 4 minutter. Tag dem herefter op af vandet med en hulske og læg dem oven på rugkernerne.
Skær laksen i mindre stykker på ca. 3 x 3 cm. Hak nødderne fint og vend dem med laksen og salt og peber. Fordel fisken i det ildfaste fad og bag det i en forvarmet ovn ved 210 grader i ca. 8-10 minutter.
Server i fadet med ekstra olivenolie og citron skåret i både til.
Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Helt enkelt - mad med 5 ingredienser" af Carsten Kyster