Nem, mørt og lækkert krydret tilbehør med efterårsgrøntsager

Ovnbagt græskar og æble med spirer
Ingredienser
3-4 personer
1 kg græskar, fx 1 mellemstor butternut-squash
2 spsk. olivenolie eller rapsolie
4-5 laurbærblade, groft iturevne
2 kviste rosmarin, groft iturevne
1 lille håndfuld salvieblade, iturevne (valgfrit)
1 tsk. fennikelfrø
1 nip tørrede chiliflager
cirka 175 g rosenkål
2 mellemstore æbler
25 g solsikkekerner (eller andre kerner eller frø efter eget valg)
havsalt og friskkværnet sort peber
Til dressing
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller rapsolie
2 tsk. stærk sennep
1-2 tsk. sukker
1 spsk. cidereddike
Opskrift og foto er venligst udlånt fra bogen "Meget mere grønt fra River Cottage" af Hugh Fearnley-Whittingstall.
Foto: Simon Wheeler
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12