Ovnbagt græskar og æble med spirer
Tilberedning
30 minutter - 3-4 personer
Varm ovnen op til 200 ̊.
Halver græskarret og grav kernerne ud med en ske, men lad skallen sidde. Skær græskarret i tynde både, (cirka 2 cm brede ved den yderste kant) og kom dem i et stort ovnfast fad. Dryp med olie og drys med krydderurter, fennikelfrø og chiliflager. Krydr med salt og peber og vend græskarbådene, så de dækkes over det hele. Stil fadet i ovnen og bag græskarbådene i cirka 30 minutter, til de er møre og gyldenbrune.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen i en stor skål og krydr med salt og peber.
Trim rosenkålene og fjern ødelagte og snavsede ydre blade. Skær rosenkålene i meget tynde skiver. Kom dem i skålen med dressing og vend det rundt – sørg for, at alle rosenkålsskiverne er brækket fra hinanden.
Del æblerne i kvarte, fjern kernehusene og skær hver kvart i 2-3 både (der er ingen grund til at skrælle æblerne først). Stil dem til side.
Når græskarbådene er møre og begynder at tage farve, tilsættes æblebådene. Vend det hele rundt. Stil fadet tilbage i ovnen yderligere 15 minutter, eller til æblerne er møre, men ikke mosede. Drys solsikkekerner over græskar og æbler de sidste minutter, før retten er færdig, så de når at blive let ristede.
Fordel rosenkålene over de varme græskarbåde og æblebåde og server.
Opskrift og foto er venligst udlånt fra bogen "Meget mere grønt fra River Cottage" af Hugh Fearnley-Whittingstall
Foto: © Simon Wheeler