Skal der være fest, så lad der være fest med dette ovnbagte blomkål med masser af smør, mættende linser og smagfulde hasselnødder. Server som en mellemret eller tilbehør til 4-6 personer.

Tilberedning

60 min - 4-6 pers.

  1. Sæt ovnen på 200 grader.
  2. Skyl linserne, kog dem op med grøntsagsfonden og lad simre efter anvisningerne på pakken.
  3. Når linserne er færdigkogte, hældes overskydende vand fra, og linserne smages til med olivenolie, citronsaft, salt og peber.
  4. Imens linserne simrer renses blomkålen og kommes i et lille ildfast fad.
  5. 100 g smør skæres i skiver og fordeles på den øverste halvdel af blomkålen. 
  6. Giv et godt drys salt og sæt i ovnen i 15 minutter.
  7. Efter de 15 minutter skrues temperaturen ned til 160 grader, og med en ske overøses blomkålen med den nu smeltede smør.
  8. Kom hasselnødderne i et lille ildfast fad og sæt i ovnen ved siden af blomkålen i 15 minutter.
  9. Tag hasselnødderne ud, og lad dem køle af, før de hakkes groft.
  10. Overøs igen blomkålen med smørret i bunden af formen og bag 15-20 minutter til afhængigt af størrelse. Hvis det har brug for farve, så skru eventuelt op til 175 grader varmluft.
  11. Lav det brunede smør ved at smelte 75-100 g smør i en lille gryde. Tilsæt hasselnødderne og finthakket timian, og lad smørret syde ved lav til middel varme, til det bruner og dufter karamelliseret. Sluk for varmen.
  12. Blomkålen er færdig, når den har fin farve og er mør uden på, men stadig har lidt modstand inderst. Smørret fra ovnen kasseres, da det er meget salt.
  13. Anret på et fad med en bund af linser, så blomkålen oven på, og hasselnøddesmørret og frisk purløg på toppen. Servér med citronbåde.

Opskriftudvikling, styling og foto: Camilla Skov

Læs mere om

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Ovnbagt blomkål med brunet hasselnøddesmør, og linser

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.