En aromatisk, kraftfuld ret med en skøn intens smag af urter, skalotteløg, rødvin og bacon.

Orellanas coq au vin
Ingredienser
4 pers.
150 g bacon i tern olivenolie
250 g champignon
250 g skalotteløg
4 store kyllingefileter (eller en hel hanekylling)
2 spsk hvedemel
½ l rødvin (f.eks. en Cabernet Sauvignon)
2 spsk flydende hønsebouillon (eller 1 terning)
4 fed hvidløg, finthakkede
½ dl friske timianblade (eller 1 stor tsk tørrede)
2 laurbærblade
½ tsk groft salt
Friskkværnet peber
Drys: 1 håndfuld grofthakket bredbladet persille
Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen Spilopper og stjerneskud af Sif Orenalla
Tilberedning
1
2
3
4
Tip
Skru evt. op for mængderne og lav til to dage – retten er fuldstændig lige så lækker dagen efter, og er i øvrigt også egnet til frysning.