Orellanas coq au vin
En aromatisk, kraftfuld ret med en skøn intens smag af urter, skalotteløg, rødvin og bacon.
Tilberedning
60+ min - 4 personer
Svits baconen i en gryde i lidt olivenolie. Tag den op og læg den på en tallerken.
Rens champignonerne og skær dem ud i halve eller kvarte (alt efter, hvor store de er). Svits dem i gryden i 4-5 minutter ved høj varme. Pil og halver i mellemtiden skalotteløgene, og lad dem svitse med i et par minutter sammen med champignonerne. Tag champignoner og skalotteløg op på en tallerken.
Svits kyllingefileterne i ca. 3 minutter på hver side. Tilsæt hvedemel og rør godt rundt. Kom herefter bacon, skalotteløg, champignoner, vin, bouillon, hvidløg og krydderier op i gryden.
Lad retten simre ved svag varme og under låg i 30-40 minutter. Kog en grydefuld ris i mellemtiden. Drys med frisk persille og server straks sammen med ris.
Tip
Skru evt. op for mængderne og lav til to dage – retten er fuldstændig lige så lækker dagen efter, og er i øvrigt også egnet til frysning.
Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen Spilopper og stjerneskud af Sif Orenalla