En aromatisk, kraftfuld ret med en skøn intens smag af urter, skalotteløg, rødvin og bacon.


Tilberedning

60+ min - 4 personer

Svits baconen i en gryde i lidt olivenolie. Tag den op og læg den på en tallerken.

Rens champignonerne og skær dem ud i halve eller kvarte (alt efter, hvor store de er). Svits dem i gryden i 4-5 minutter ved høj varme. Pil og halver i mellemtiden skalotteløgene, og lad dem svitse med i et par minutter sammen med champignonerne. Tag champignoner og skalotteløg op på en tallerken.

Svits kyllingefileterne i ca. 3 minutter på hver side. Tilsæt hvedemel og rør godt rundt. Kom herefter bacon, skalotteløg, champignoner, vin, bouillon, hvidløg og krydderier op i gryden.

Lad retten simre ved svag varme og under låg i 30-40 minutter. Kog en grydefuld ris i mellemtiden. Drys med frisk persille og server straks sammen med ris.

Tip
Skru evt. op for mængderne og lav til to dage – retten er fuldstændig lige så lækker dagen efter, og er i øvrigt også egnet til frysning.

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen Spilopper og stjerneskud af Sif Orenalla

 

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.