Næsten klassisk rødkål tilsat lidt ekstra krydderier og vinterfrugt. 

Tilberedning

60 minutter - 6 personer

  1. Halvér kålen, fjern de yderste blade og stokken. Skær kålen i kvarte og snit kålen fint enten med en skarp kniv, på en mandolin eller en foodprocessor med den grove riveskive.
  2. Smelt smør eller andefedt i en gryde og svits kålen ved god varme i ca. 5 min. Tilsæt eddike, saft, brun farin, laurbærblade og krydderier og lad kålen simre under låg i ca. 25 min. til en er mør. Smag kålen til med salt og peber.
  3. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus og skær æblerne i tynde både. Kom æbler, soltørrede tranebær og hakkede figner i rødkålen og kog i yderligere ca. 5 min.  
  4. Smag til med salt og peber og evt. mere eddike eller brun farin afhængig af hvordan du ønsker smagen.

Tip
Kålen bliver kun endnu bedre, hvis den tilberedes dagen før.

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Line Falck

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.