Oksekød med sursød sauce, agurk og rabarber
Rabarber forbindes typisk med det søde køkken, men de fungerer også fint som grøntsag i det salte køkken!
Tilberedning
45 min - 4 personer
Skær agurken i tykke bjælker i ca. 5 cm længde. Skær rabarberne i samme størrelse.
Skur gulerødderne med en grønsagsbørste eller skræl dem. Skær dem i grove stykker på skrå.
Skær det øverste grove af løgtoppene væk, og skær resten af toppen i stykker på skrå. Skær selve løgene i tykke skiver.
Brun kødet på alle sider i 1 spsk olie i en wok eller på en stor pande. Kom kødet over på en tallerken.
Steg gulerøddener et par minutter i 1 spsk olie i wok eller pande og rør hele tiden. Tilsæt de andre grønsager og bouillon og kog op.
Rør sojasauce, eddike, majsstivelse og ½ dl vand sammen i en skål og rør blandingen sammen med grønsagerne. Kog op under omrøring. Tilsæt hvidløg, ingefær og oksekødet og kog godt igennem. Smag saucen til med sukker og evt. mere eddike, så smagen bliver tydelig sursød.
Kog ægnudlerne som angivet på pakken og server med retten.
Energi pr. person:
2400 kJ (570 kcal)
Protein: 23 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 18 % (11 g)
Grønsager pr. person: 250 g
Opskrift og styling: Christine Bille Nielsen, Foto Henrik Freek