Nordiske rødder
Tilberedning
30 min - 4 personer
- Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker. Varier gerne udskæringerne, så rodfrugterne får forskelligt udseende.
- Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint.
- Varm olien på en pande og steg rodfrugter sammen med chili og presset hvidløg ved god varme. Spæd til med en anelse vand, hvis rodfrugterne vil brænde på. Vend jævnligt i rodfrugterne. Steg i ca. 8 min. til de er møre.
- Kom sojasauce, sukker og limesaft i en gryde og kog op til sukkeret er opløst. Kog i yderligere 1 min. Tag gryden af varmen.
- Anret rodfrugter og dryp sojadressing over. Top med frisk koriander og drys evt. med lidt chiliflager.
Frugt og grønt pr. person: ca. 200 g
Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek