De nordiske rødder får et skønt modspil af den orientalske sojadressing. Server rødderne som tilbehør til aftensmaden.


Tilberedning

30 min - 4 personer

Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker. Varier gerne udskæringerne, så rodfrugterne får forskelligt udseende. 

Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint.

Varm olien på en pande og steg rodfrugter sammen med chili og presset hvidløg ved god varme. Spæd til med en anelse vand, hvis rodfrugterne vil brænde på. Vend jævnligt i rodfrugterne. Steg i ca. 8 min. til de er møre.

Kom sojasauce, sukker og limesaft i en gryde og kog op til sukkeret er opløst. Kog i yderligere 1 min. Tag gryden af varmen.

Anret rodfrugter og dryp sojadressing over. Top med frisk koriander og drys evt. med lidt chiliflager.

Frugt og grønt pr. person: ca. 200 g

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.