Nordisk Poké Bowl
Tilberedning
+60 min - 3-4 pers
- Skrub hokkaido. Skær top og bund af og flæk det. Skrab kernerne ud.
- Skær græskarret i både, bred dem ud på en bageplade og dryp dem med lidt olivenolie og krydr dem med salt.
- Bag dem møre i den varme ovn i ca. 35-45 minutter.
- Kog perlebyggen mør – det tager ca. 20 minutter. Afdryp den.
- Damp majs i lidt kogende, saltet vand i 2-3 minutter.
- Snit den hvide del af løgene og skær rødderne af. Snit toppen og gem den til servering.
- Gnid løg og kylling med olivenolie og grill begge dele på en varm grillpande. Krydr med salt.
Dressing:
- Rør en dressing af kærnemælk, mayonnaise, citronsaft, hvidløg, tabasco, salt, peber og lidt fint hakket forårsløg.
Servering:
- Anret perlebyg i store skåle.
- Top med græskar, skiver af kylling, majskerner, grillet forårsløg, løgtoppe og dressing og servér straks.
TIP!
Du kan sagtens spise skrællen på hokkaido. Skrub derfor inden du bager den.
Opskrift og styling: Louisa Lorang. Fotograf: Lene Samsø