Nordisk kålsalat
Fintsnittet kål med tørrede frugter, nødder og kerner får smagen helt op under loftet.
Tilberedning
30 min - 4 personer
Skær lige dele rødkål, hvidkål og fennikel i papirtynde stykker og bland dem med de friskhakkede krydderurter.
Rist birkes, sennepsfrø og løgfrø på en pande, til de begynder at ryge lidt. Afkøl frøene og bland dem i salaten. Rist græskarkernerne i lidt olie, til de ”popper”, salt dem, lad dem køle af og tilsæt dem til salaten.
Kom hasselnøddekernerne på bagepapir i ovnen og rist dem ved 150 grader, til hinderne kan nulres af i et viskestykke.
Hak hasselnødderne groft sammen med de tørrede tranebær og kom dem i salaten. Bland det hele godt sammen.
Pisk ingredienserne til dressingen godt sammen og fordel dressingen over salaten.
Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "AnneMad med mere"