Klassisker blandt salater. Du kan evt . skifte de røgede sild ud med røget makrel


Tilberedning

45 min - 4 personer

Æggeblomme og olie skal have stuetemperatur. Hæld de to slags olie sammen i en lille kande. pisk æggeblomme, eddike og salt sammen i en skål, tilsæt olien i en tynd stråle under piskning, så du får en luftig majonæsedressing. Tilsæt finthakket purløg eller ramsløg og smag til med salt og peber.

Bræk salaten i mundrette stykker, skyl og tør den grundigt.

Skær hovedet af fisken, skær den op på langs og læg den med skindsiden nedad. Fjern omhyggeligt alle ben, vend den om og bank let på skindsiden med en kniv. Fjern skindet ved at trække det af fra halen og opefter. Del fiskekødet i mindre stykker.

Skær rugbrødet i tern på ca. 1 x 1 cm. Varm olien på en pande, kom rugbrød, timianblade, salt og peber på og rist ved middel varme under omrøring i 5-10 minutter til terningerne er sprøde.

Vend salat og dressing, anret i portioner, fordel sildestykkerne over salaten, drys med croutoner og riv osten over.

Opskrift og foto er venligst udlånt fra bogen Suveræn Surprice af Tina Schefterlowits

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.