Mørbrad med smukke æbler og rucola
Gode syrlige æbler sammen med mørbrad og rucola – et sandt efterårshit og en rigtig mormorret.
Tilberedning
45 min - 4 personer
Hæld olivenolie på en pande og brun den rensede mørbrad på alle sider i små ti minutter. Læg låg på panden og steg mørbraden yderligere i 15 minutter. Vend den en gang imellem. Varm lidt olivenolie på en anden pande og steg løgene bløde. Tilsæt æbler og timian og steg videre i 5 minutter.
Skær mørbraden i skiver.
Fordel æble-løgblandingen på fire tallerkener og placer mørbraden ovenpå.
Kom hvidvin, bouillon, sennep og chili i kødstegeskyen, krydr med salt og peber og giv det et opkog.
Hæld skyen over og omkring mørbraden og anret med lidt dekorativ, friskskyllet rucola. Drys evt. med lidt rosenpeber, der har fået et par stød i morteren.
Server med lunet flutes og evt. en grøn salat.
Opskrift og foto fra bogen "Guld i gryden" af Sif Orrelana