Mørbrad med æbler og saltmandler
Æblets sødme og syrlighed smager herligt til svinekød, hvilket denne klassiker, som også kaldes forloren and, er et godt eksempel på.
Tilberedning
45 min - 4 personer
Skær mørbraden godt halvt igennem på langs. Spred ud og læg en plastikpose over og bank dem let flade med hånden eller en kødhammer. Krydr med salt og peber.
Skræl æblerne og skær i stave. Fordel æblet på mørbrad og rul den sammen. Bind mørbradene sammen med kødsnor.
Kom olie og smør i en stegegryde. Brun kødet på alle sider. Tilsæt 2 dl vand og fløden og lad kødet simre under låg ved svag varme i 20 minutter.
Kog kartoflerne møre. Kom bønner i en gryde med vand og salt og lad dem koge møre i 2 minutter.
Tag kødet op og fjern snoren. Skær kødet i mindre stykker og server med sauce, kartofler, bønner og et drys mandler.
Opskrift og styling: Maria Meldgaard
Foto: Henrik Freek