Minestronesuppe med porre, savoykål og glaskål
Tilberedning
30 min - 4 pers.
- Rens porren ved at skære den igennem fra den grønne top til foden, uden at skære hele vejen igennem. Skyl den derefter med det grønne ned af i koldt vand, så du får jorden ud mellem lagene.
- Skær den hvide og lysegrønne del af porren i tynde skiver. Smid det grove grønne ud.
- Pil og hak løget fint.
- Pil og hak hvidløget fint.
- Svits porre, løg og hvidløg i olivenolie ved lav til middel varme med et godt drys salt i en stor gryde, til de bliver gennemsigtige. Skru ned for varmen, hvis de begynder at brune.
- Tilsæt tomatpuré og steg med i et par minutter. Tilsæt mere olivenolie efter behov.
- Skyl og hak imens oreganoen fint.
- Tilsæt oregano, laurbærblad, dåsetomater og fond til gryden. Læg låg på, kog op og lad simre i 5-10 minutter.
- Fjern imens de 8-10 yderste blade fra savoykålet og skyl godt. Skær i mundrette skiver. Læg til side.
- Skær skallen af glaskålet og skær i små terninger på ca. 1 cm. Læg til siden.
- Tilsæt pastaen til suppen.
- Skyl basilikummen til toppingen og hak fint. Riv skallen af citronen. Bland sammen og sæt til side.
- Når pastaen er kogt 50% færdig tilsættes baked beans og glaskål.
- Når der er et par minutter tilbage, før pastaen er færdig, tilsættes savoykålen til suppen.
- Smag til med citronsaft eller æblecidereddike, salt og peber.
- Servér med basilikum, citronskal og olivenolie som topping ved bordet.
Opskrift: Camilla Skov