Mexi-tomatsuppe med spidskål
Tilberedning
30 minutter - 4 personer
- Skær løget og chilien i mindre stykker. Skær tomaterne i kvarte. Svits løg og tomater i olien et par minutter i en stor gryde. Svits kort paprikaen med. Tilsæt chili og afdryppede kikærter. Kom bouillon i, og kog op. Lad det simre under låg ca. 20 minutter.
- Blend suppen jævn f.eks. med en stavblender. Varm op igen under omrøring.
- Kog enten spidskålen 3-4 minutter i letsaltet vand og afdryp den i en si eller kom spidskålen direkte i suppen og kog den med 3-4 minutter. Smag til med salt og peber. Hvis du har kogt kålen for sig, topper du nu suppen op med den.
- Server suppen med græskarkerner, persille, creme fraiche og evt. sprøde tortillastrimler, som hver især kan komme over suppen. Dryp også suppen med limesaft fra limebådene.
Tips
Du kan komme 2 fed finthakkede hvidløg i.
Sprøde tortillastrimler kan du nemt lave ved at rulle tortillapandekager til roulader og skære dem i skiver. Steg strimlerne sprøde i olivenolie på en pande.
Har du en rest suppe kan den afkøles helt i køleskabet og spædes med friskpresset appelsinsaft dagen efter. Kom evt. isterninger i og nyd suppen iskold og gerne med sprøde tortillasstrimler og hakkede kogte æg over.
Opskrift og styling: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Henrik Freek