Tomatsuppe lavet med friske tomater og fyldt med sprød spidskål, smager bare rigtig godt. Lad hver især pynte deres suppe med de forskellige former for tilbehør.

Mexi-tomatsuppe med spidskål
Ingredienser
4 pers.
1 kg
moden tomat
3
løg
2 spsk olivenolie
1 spsk paprika
6 dl hønsebouillon
salt og peber
2 dåser kikærter eller hvide bønner
Tilbehør
Panderistede grofthakkede græskarkerner
cremefraiche
Evt. sprøde tortillastrimler (se tips).
Opskrift og styling: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Henrik Freek
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Tip
Du kan komme 2 fed finthakkede hvidløg i, det giver lidt ekstra kraft til suppen.
Sprøde tortillastrimler kan du nemt lave ved at rulle tortillapandekager til roulader og skære dem i skiver. Steg strimlerne sprøde i olivenolie på en pande.
Har du en rest suppe kan den afkøles helt i køleskabet og spædes med friskpresset appelsinsaft dagen efter. Kom evt. isterninger i og nyd suppen iskold og gerne med sprøde tortillastrimler og hakkede kogte æg over.