Tomatsuppe lavet med friske tomater og fyldt med sprød spidskål, smager bare rigtig godt. Lad hver især pynte deres suppe med de forskellige former for tilbehør.

Tilberedning

30 minutter - 4 personer

  1. Skær løget og chilien i mindre stykker. Skær tomaterne i kvarte. Svits løg og tomater i olien et par minutter i en stor gryde. Svits kort paprikaen med. Tilsæt chili og afdryppede kikærter. Kom bouillon i, og kog op. Lad det simre under låg ca. 20 minutter.
  2. Blend suppen jævn f.eks. med en stavblender. Varm op igen under omrøring.
  3. Kog enten spidskålen 3-4 minutter i letsaltet vand og afdryp den i en si eller kom spidskålen direkte i suppen og kog den med 3-4 minutter. Smag til med salt og peber. Hvis du har kogt kålen for sig, topper du nu suppen op med den.
  4. Server suppen med græskarkerner, persille, creme fraiche og evt. sprøde tortillastrimler, som hver især kan komme over suppen. Dryp også suppen med limesaft fra limebådene.

Tips
Du kan komme 2 fed finthakkede hvidløg i.

Sprøde tortillastrimler kan du nemt lave ved at rulle tortillapandekager til roulader og skære dem i skiver. Steg strimlerne sprøde i olivenolie på en pande.

Har du en rest suppe kan den afkøles helt i køleskabet og spædes med friskpresset appelsinsaft dagen efter. Kom evt. isterninger i og nyd suppen iskold og gerne med sprøde tortillasstrimler og hakkede kogte æg over.

Opskrift og styling: Bente Nissen Lundsgaard 
Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.