Sprød marengs, en vanijecreme og friske bær - en populær dessert, der aldrig går af mode – den er nem at lave, skøn at spise


Tilberedning

60+ min - 4 personer

Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt af gangen. Pisk til du har en tyk og blank marengsdej. Tilsæt vineddike, drys majsmelet over og fold begge dele i dejen.

Beklæd en bageplade med bagepapir og drys et tyndt lag sukker på.

Tegn 4 store ovaler med fingeren, hvori marengsdejen toppes. Lav en fordybning i dejen med bagsiden af en ske, det er i denne fordybning fyldet senere skal anrettes. Bag marengsene  ved 130° i 45 – 50 minutter, til de er faste.

Lad kagerne afkøle lidt på pladen, før de flyttes over på en bagerist og afkøler helt.

Pisk fløden stiv, vend den med yoghurt og smag til med vanille og sukker.

Fordel cremen i de store marengs, sammen med bærrene, der er rørt med lidt sukker.

Energi pr. person:
530 Kcal
Fedt 29%
Protein 4%
Kulhydrat 67%

Opskrift udviklet af Vibeke Lehn
Foto Henrik Freek

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.