Medisterpølse er en nordisk specialitet, som vi har spist herhjemme i adskillige århundreder. Vælg en god og ikke alt for fed medister

Tilberedning

45 min - 4 personer

Skræl kartoflerne, kom dem i en gryde med salt og vand, og kog dem møre. Lad dem trække i vandet i 10 minutter. Hæld vandet fra.

Kom medisteren i en gryde med koldt vand, så det dækker, og kom laurbær, pillet løg og peberkorn i. Kog op, og kog medisteren i 15 minutter. Lad den trække i lagen i 10 minutter og tag den op. Varm olien op på en pande, tilsæt smørret, og lad det bruse af. Steg medisteren 6­-8 minutter på hver side, til den er gylden og sprød.

Smelt smørret i en gryde, pisk melet i til en smørbolle, og lad den stege lidt. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du pisker, og kog sovsen igennem et minuts tid. Tilsæt sennep, og smag til med salt og peber.

Riv grønkålen af stokken, og skyl den godt. Fjern kernehuset fra æblerne, skræl gulerødderne, og pil hvidløget. Hak æble og gulerod groft, kom det hele i en foodprocessor sammen med æblecidereddike, rapsolie, sukker, salt og peber, og kør det til en grov salsa.

Server medisterpølsen sammen med kartofler, sovs og salsa og diverse tilbehør.

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Ny nordiske hverdagsmad" af Claus  Meyer, Arne Astrup m.fl.

 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Medister med sennepssovs og grønkålssalsa

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.