En dejligt krydret salat med bulgur, knasende kikærter og skønne grønne grøntsager. Serveret med en nødet sesamdressing og søde rosiner.

Tilberedning

45 min - 4 pers.

  1. Sæt ovnen på 220 grader.
  2. Dræn kikærterne, skyl dem godt og læg dem i et lille ovnfast fad.
  3. Krydr med salt og peber, tilsæt spidskommen og løgpulver og bland med olie.
  4. Bag kikærterne i ovnen i 35-40 minutter, til de er sprøde. Rør rundt et par gange undervejs.
  5. Kog imens bulguren efter anvisningerne på pakken.
  6. Bland tahin, citronsaft og fintrevet hvidløg sammen i en skål. Tilsæt koldt vand til du opnår en cremet konsistens og smag så til med salt og peber. Tilsæt mere citronsaft efter smag.
  7. Pil løgene, skær i skiver på langs og steg ved høj varme på en pande i olie med et drys salt, til de er gyldne og bløde. Sæt til side.
  8. Skyl imens agurken, skær over på langs og fjern kernerne med en teske.
  9. Skær agurken i skiver på skrå.
  10. Skyl spidskålen og skær i grove stykker.
  11. Steg ved høj varme i olie med et drys salt, til den falder sammen.
  12. Skyl mynten og hak groft.
  13. Hak rosinerne i fine små stykker.
  14. Bland bulguren med de sprøde kikærter. Tilsæt grøntsagerne, rosiner, fintrevet citronskal og mynte.
  15. Servér med tahindressingen og et par citronbåde.

Opskriftudvikling, styling og foto: Camilla Skov

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Marokkansk inspireret bulgursalat med spidskål og sprøde kikærter

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.