Marokkansk inspireret bulgursalat med spidskål og sprøde kikærter
Tilberedning
45 min - 4 pers.
- Sæt ovnen på 220 grader.
- Dræn kikærterne, skyl dem godt og læg dem i et lille ovnfast fad.
- Krydr med salt og peber, tilsæt spidskommen og løgpulver og bland med olie.
- Bag kikærterne i ovnen i 35-40 minutter, til de er sprøde. Rør rundt et par gange undervejs.
- Kog imens bulguren efter anvisningerne på pakken.
- Bland tahin, citronsaft og fintrevet hvidløg sammen i en skål. Tilsæt koldt vand til du opnår en cremet konsistens og smag så til med salt og peber. Tilsæt mere citronsaft efter smag.
- Pil løgene, skær i skiver på langs og steg ved høj varme på en pande i olie med et drys salt, til de er gyldne og bløde. Sæt til side.
- Skyl imens agurken, skær over på langs og fjern kernerne med en teske.
- Skær agurken i skiver på skrå.
- Skyl spidskålen og skær i grove stykker.
- Steg ved høj varme i olie med et drys salt, til den falder sammen.
- Skyl mynten og hak groft.
- Hak rosinerne i fine små stykker.
- Bland bulguren med de sprøde kikærter. Tilsæt grøntsagerne, rosiner, fintrevet citronskal og mynte.
- Servér med tahindressingen og et par citronbåde.
Opskriftudvikling, styling og foto: Camilla Skov