Marineret sild med brændte og friterede løg
Gør noget ud af toppingen på påskens sildemad. Brændte og friterede løg er lettere at lave end du tror.

Tilberedning

30 min - 4 pers.

  1. Pil løgene og halvér dem.
  2. Steg dem på en tør pande i 3-4 minutter med skæresiden nedad til de får en flot mørk stegeskorpe.
  3. Bland vand med æblecidereddike og sukker og hæld over løgene. Skru helt ned og lad løgene simre i ca. 10 minutter til de er møre. Sluk og lad dem hvile på panden.
  4. Varm olien op i en lille gryde.
  5. Pil løget og skær det i tynde skiver. Kom skiverne i en skål med vand.
  6. Kom rugmel i en anden skål.
  7. Tjek om olien er varm. Brug enden af en tændstik til at se, om det bobler rundt om den. Gør den det, er den klar.
  8. Tag en håndfuld løgringe op af vandet. Lad dem dryppe af og kom dem over i skålen med rugmel. Vend godt rundt og kom dem i olien. Lad dem stege i ca. 3-4 minutter, indtil de er sprøde. Læg dem på køkkenrulle, drys med flagesalt og fortsæt med de resterende løgringe.
  9. Smør rugbrødskiverne med dijonnaise. Læg små stykker marineret sild på. Pynt med de afkølede brændte løg og de friterede løg. Pynt med frisk dild og servér.

Opskriftudvikling, styling og foto: Julie Karla

Læs mere om

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Marineret sild med brændte og friterede løg

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.