Både marengs og rabarber kan laves i god tid. Desserten smager fantastisk


Tilberedning

45 min - 4 personer

Marengs
Tænd ovnen på 100 grader.
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike og pisk yderligere et øjeblik. Tilsæt gradvist sukkeret og pisk indtil marengsen er tyk, hvid og fast.
Kom marengsmassen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt den ud i massen ud i ca. 4 "reder" på en bageplade med bagepapir. Resten af marengsen sprøjtes ud til ”marengskys”.
Tør marengsen i ovnen i ca. 1 time og afkøl.

Rabarberkompot
Skær rabarberne i små stykker á ca. 1-2 cm. Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde og kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag vaniljestangen op og afkøl kompotten.

Råcreme
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn hvidt og luftigt. Pisk fløden til en tyk skum og vend med æggesnapsen til en råcreme.

Lige før servering toppes hver marengs med råcreme og rabarberkompot og pyntes med mynte

Tip
Har du ikke en sprøjtepose med stjernetylle, kan du bruge en frysepose, hvor du klipper et lille hul i det ene hjørne.

Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.