Sommermad de luxe. Medbring makreldip og tomatsalat i patentglas og nyd sommermaden i det fri


Tilberedning

30 min - 4 personer

Skær hovedet af makrellen, åbn den helt i bugen som en bog og løft benene op. Del markellen i mindre stykker og mos den med en gaffel. Rør makrel med yoghurt, citronsaft og hakkede dild og purløg. Smag til med salt og peber. 

Skær tomaterne i både og hak løget. Vend tomaterne med løg og basilikum. Krydr med salt og peber og dryp eddiken over. 

Server makreldip med tomatsalat og ristet rugbrød.

Tip
For at få rugbrødsskiverne så tynde som muligt, fryses rugbrødet inden det skæres ud. Det frosne brød er lettere at skære tyndt, når det er frosset. Rist brødet i ovnen til det er sprødt.  

Opskrifter og styling Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.