Madpakke - Gulerodskernebolle med spidskålsslaw
Gode gulerodskerneboller og en spidskålsslaw du kan lave i rigelige mængder og bruge som tilbehør til aftensmaden.
Tilberedning
60+ min - 12 stk
Gulerodskerneboller
Kog hvedekerner og solsikkekerner op i vandet og køl det af til det er lunkent. Rør gulerødderne i sammen med gæret. Tilsæt salt, rugmel og hvedemel. Rør dejen godt sammen gerne med køkkenmaskine i 5-10 minutter. Den skal være fugtig og klistret og kan ikke æltes. Stil dejen tildækket til hævning ca. 3 timer.
Form dejen til 12 ovale boller. Kom evt. lidt madolie på hænderne eller brug et par spiseskeer. Bollerne skal være rustikke i udseende. Lad bollerne efterhæve tildækket med et rent klæde ca. 20 minutter.
Pensl med sammenpisket æg. Bag bollerne ca. 20 minutter ved 225 grader på midterste ovnribbe.
Tip til ekstra sprøde boller
Stil evt. en 20x30 cm bradepande med 1 cm vand i bunden på nederste ovnribbe på en bagerist. Bag bollerne på midterste ovnribbe, som beskrevet i opskrifterne. Vanddampen, der bliver dannet, giver bollerne lidt ekstra kulør og en mere sprød overflade.
Spidskålsslaw
Rør mayonnaise, kål og gulerødder sammen og smag til med æbleeddike, sukker, salt og peber.
Tip
Lav evt. en stor portion spidskålsslaw og brug den som tilbehør til aftensmaden. Smager f.eks. godt til fiskefrikadeller. Salaten kan holde sig tildækket 1 døgns tid i køleskab
Madpakken
Flæk bollen og fyld den med 4-5 spsk spidskålsslaw og parmaskinke. Kom resten af salaten i en plastboks med tætsluttende låg. Giv en gaffel med. Kom ærterne i en pose. Kom skyllede hindbær og mandler i hver deres lille boks.
Opskrifter og styling: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Henrik Freek