Gode gulerodskerneboller og en spidskålsslaw du kan lave i rigelige mængder og bruge som tilbehør til aftensmaden.

Madpakke - Gulerodskernebolle med spidskålsslaw
Ingredienser
12 stk
Gulerodskerneboller
6 dl vand
3 dl knækkede hvede- eller rugkerner
2 dl solsikkekerner
200 g rugmel eller fuldkornsspeltmel
25 g gær
1.5 tsk salt
350 g hvedemel
Spidskålsslaw (1 person)
1 spsk mayonnaise
1 stor
revet gulerod
1 tsk æbleeddike eller citronsaft
¼ tsk sukker
1 knivspids salt
peber
Tilbehør til madpakken
25 g parmaskinke, røget laks eller skiver af en fiskefrikadelle
50 g
hindbær
3 tørrede abrikoser eller 25 g rosiner
Opskrifter og styling: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Henrik Freek
Gulerodskerneboller
1
2
3
Spidskålsslaw
1
Madpakken
1
Tip
Lav evt. en stor portion spidskålsslaw og brug den som tilbehør til aftensmaden. Smager f.eks. godt til fiskefrikadeller. Salaten kan holde sig tildækket 1 døgns tid i køleskab.
Ønsker du ekstra sprøde boller? Stil evt. en 20x30 cm bradepande med 1 cm vand i bunden på nederste ovnribbe på en bagerist. Bag bollerne på midterste ovnribbe, som beskrevet i opskrifterne. Vanddampen, der bliver dannet, giver bollerne lidt ekstra kulør og en mere sprød overflade.