• Opskrifter
  • Gode råd
  • Frugt og grønt i sæson
  • Temaer
  • Madplan
  • Login
  • Opskrifter
  • Gode råd
  • Frugt og grønt i sæson
  • Temaer
  • Madplan
  • Login
gulerodsboller med spidskålsslaw

Madpakke - Gulerodskernebolle med spidskålsslaw

Du skal være logget ind for at gemme opskriften.
Vil du logge ind?

    Gode gulerodskerneboller og en spidskålsslaw du kan lave i rigelige mængder og bruge som tilbehør til aftensmaden.

    Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
    Vil du logge ind?
    • (0)
    60+ min
    Jun – Okt
    Lav på laktose

    Ingredienser

    12 stk

    Gulerodskerneboller

    6 dl vand
    3 dl knækkede hvede- eller rugkerner
    2 dl solsikkekerner
    200 g rugmel eller fuldkornsspeltmel
    100 g revne gulerødder eller rødbeder eller squash
    25 g gær
    1.5 tsk salt
    350 g hvedemel

    Spidskålsslaw (1 person)

    1 spsk mayonnaise
    1 dl fintsnittet spidskål, sommerkål eller hvidkål
    1 stor revet gulerod
    1 tsk æbleeddike eller citronsaft
    ¼ tsk sukker
    1 knivspids salt
    peber

    Tilbehør til madpakken

    25 g parmaskinke, røget laks eller skiver af en fiskefrikadelle
    200 g ærter i bælg eller et stort stykke agurk
    50 g hindbær
    3 tørrede abrikoser eller 25 g rosiner

    Opskrifter og styling: Bente Nissen Lundsgaard
    Foto: Henrik Freek

    Gulerodskerneboller

    1
    2
    3

    Spidskålsslaw

    1

    Madpakken

    1

    Tip

    Lav evt. en stor portion spidskålsslaw og brug den som tilbehør til aftensmaden. Smager f.eks. godt til fiskefrikadeller. Salaten kan holde sig tildækket 1 døgns tid i køleskab.

    Ønsker du ekstra sprøde boller? Stil evt. en 20x30 cm bradepande med 1 cm vand i bunden på nederste ovnribbe på en bagerist. Bag bollerne på midterste ovnribbe, som beskrevet i opskrifterne. Vanddampen, der bliver dannet, giver bollerne lidt ekstra kulør og en mere sprød overflade.

    Bedøm opskriften

    Kan du lide opskriften? Bedøm den her.

    Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
    Vil du logge ind?

    Del opskriften

    Del opskriften med dine venner på Facebook eller Pinterest

      • Prøv også

      • pizzasnegle med grøntsagsstave

        Madpakke med pizzasnegle og grønt

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • perlebyg med bønner og tomater

        Madpakke - Perlebygsalat og majs

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • kylling med sesamdip og grønt

        Madpakke med majs og kyllingenuggets

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • Rugboller med bid og sødt pift

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)

      Bag hjemmesiden sæson.dk står Dansk Gartneri, som bl.a. står for frugt- og grøntbranchens fælles markedsføring.

      Hjemmesiden sætter fokus på sæsonens frugt og grønt, og inspirerer med opskrifter, viden om frugt og grønt samt masser af tips til forbrugerne og især børnefamilierne til en grønnere hverdag.

      Dansk Gartneri
      Axeltorv 3
      1609 København V
      saeson@danskgartneri.dk

      Tilmeld nyhedsbrev
      • Persondatapolitik
      • Cookies