Så simpelt, men så godt. Jordskokkerne bliver på én gang seje, bløde og sprøde efter en ordentlig tur i ovnen. Og de smager skønt i en lun salat i årets mørke måneder.

Tilberedning

60 minutter - 4 personer

Rist hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i cirka 10 minutter. Lad dem køle lidt, og gnid så den brune hinde rundt om nødden af i et viskestykke. Hak de ristede nødder groft.

Skrub jordskokkerne grundigt med en hård børste for at fjerne alle rester af jord. Halvér de mindre jordskokker, og del de store i kvarte. Vend dem med en god sjat olivenolie, salt og peber. Og steg dem gyldne og sprøde i ovnen ved 180 grader i cirka 45 minutter. Tag dem ud, og lad dem køle en anelse af.

Anret jordskokkerne på et fad eller på tallerkner sammen med rucola, fordel lidt salsa verde ovenpå, og top med hasselnødder.

Opskriften er venligst udlånt fra bogen "Flere kødfrie dage" af Nadia Mathiasen 
Foto: Chris Tonnesen

Læs mere om

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Lun vintersalat med bagte jordskokker, ristede hasselnødder, salsa verde og pecorino

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.