Lun vintersalat med bagte jordskokker, ristede hasselnødder, salsa verde og pecorino
Tilberedning
60 minutter - 4 personer
Rist hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i cirka 10 minutter. Lad dem køle lidt, og gnid så den brune hinde rundt om nødden af i et viskestykke. Hak de ristede nødder groft.
Skrub jordskokkerne grundigt med en hård børste for at fjerne alle rester af jord. Halvér de mindre jordskokker, og del de store i kvarte. Vend dem med en god sjat olivenolie, salt og peber. Og steg dem gyldne og sprøde i ovnen ved 180 grader i cirka 45 minutter. Tag dem ud, og lad dem køle en anelse af.
Anret jordskokkerne på et fad eller på tallerkner sammen med rucola, fordel lidt salsa verde ovenpå, og top med hasselnødder.
Opskriften er venligst udlånt fra bogen "Flere kødfrie dage" af Nadia Mathiasen
Foto: Chris Tonnesen