En klassisk fransk løgtærte med masser af god smag. Med bacon og friskhakket timian. Skøn hele året rundt.

Tilberedning

+60 min - 4-6 personer

  1. Smuldr smørret i hvedemelet og saml dejen med vand.
  2. Krydr med lidt salt.
  3. Udrul dejen og fyld den i en tærteform.
  4. Pensl bunden med lidt af en æggehvide fra et af de æg der skal i fyldet.
  5. Forbag tærtebunden 10 min. ved 175 grader på midterste ovnribbe.
  6. Hvis du bruger baconskiver skal de skæres i mindre tern.
  7. Hak løgene.
  8. Steg baconternene på en pande i olivenolie 3-4 min.
  9. Kom løgene på panden sammen med bacontern og steg dem bløde.
  10. Drys hvedemelet over.
  11. Tilsæt fløden og kog det med et par min. under omrøring.
  12. Pisk æg og ost let sammen i en skål og vend løgblandingen i.
  13. Krydr med salt, peber og timian.
  14. Kom løgmassen i den forbagte tærtebund og bag tærten i ovnen ved 175 grader på midterste ovnribbe i ca. 35 min.

Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard, Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.