Løgtærte
Tilberedning
+60 min - 4-6 personer
- Smuldr smørret i hvedemelet og saml dejen med vand.
- Krydr med lidt salt.
- Udrul dejen og fyld den i en tærteform.
- Pensl bunden med lidt af en æggehvide fra et af de æg der skal i fyldet.
- Forbag tærtebunden 10 min. ved 175 grader på midterste ovnribbe.
- Hvis du bruger baconskiver skal de skæres i mindre tern.
- Hak løgene.
- Steg baconternene på en pande i olivenolie 3-4 min.
- Kom løgene på panden sammen med bacontern og steg dem bløde.
- Drys hvedemelet over.
- Tilsæt fløden og kog det med et par min. under omrøring.
- Pisk æg og ost let sammen i en skål og vend løgblandingen i.
- Krydr med salt, peber og timian.
- Kom løgmassen i den forbagte tærtebund og bag tærten i ovnen ved 175 grader på midterste ovnribbe i ca. 35 min.
Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard, Foto: Henrik Freek