Løgtærte med flere slags løg
Tilberedning
+60 minutter - 1 tærte
- Bland de to slags mel og smuldr smørret i.
- Tilsæt salt og saml dejen med æg og evt. lidt vand.
- Lad dejen hvile 30 min. i køleskabet inden den rulles ud på et meldrysset bord og lægges i en tærteform ca. 24 cm i diameter.
- Pil og halvér rødløg, almindelige løg og skalotteløg og sauter dem i olivenolie ved svag varme sammen med timian til de er møre.
- Tilsæt hele rengjorte forårsløg, samt eddike og kog til væden er fordampet.
- Pisk æg og cremefraiche sammen og krydr med salt og peber.
- Kom halvdelen af osten i tærtebunden og bland resten med æggemassen.
- Fordel løgene i tærteformen med skærefladen opad og hæld æggemassen over.
- Bag tærten nederst i ovnen ved 200°C i ca. 30 min.
Tip: Man kan sagtens bruge en færdig tærtedej i stedet. Det gør det kun ekstra nemt.
Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft