Løgtærten har en sød og dejlig smag. Servér den lun med en dejlig frisk salat eller som tilbehør.

Tilberedning

+60 minutter - 1 tærte

  1. Bland de to slags mel og smuldr smørret i.
  2. Tilsæt salt og saml dejen med æg og evt. lidt vand.
  3. Lad dejen hvile 30 min. i køleskabet inden den rulles ud på et meldrysset bord og lægges i en tærteform ca. 24 cm i diameter.
  4. Pil og halvér rødløg, almindelige løg og skalotteløg og sauter dem i olivenolie ved svag varme sammen med timian til de er møre.
  5. Tilsæt hele rengjorte forårsløg, samt eddike og kog til væden er fordampet.
  6. Pisk æg og cremefraiche sammen og krydr med salt og peber.
  7. Kom halvdelen af osten i tærtebunden og bland resten med æggemassen.
  8. Fordel løgene i tærteformen med skærefladen opad og hæld æggemassen over.
  9. Bag tærten nederst i ovnen ved 200°C i ca. 30 min.

Tip: Man kan sagtens bruge en færdig tærtedej i stedet. Det gør det kun ekstra nemt.

Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft 

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.