Når løgene er helt nye og struttende friske, skal man lave løgsalat. Det er en god ide at salte dem lidt forinden. Det fjerner noget af den skarpe smag og gør løgene super lækre, bløde og appetitlige.


Tilberedning

45 min - 4 personer

Pil løgene og skær dem i skiver - gem noget af toppen - og drys løgene med salt. Kram dem godt og lad dem trække i ca. 30 minutter i et dørslag. Skyl løgene fri for salt og vrid dem fri for vand. Dup dem evt. tørre med køkkenrulle.

Skær tomaterne i både. Vend tomater med løg, blåbær og hakket persille. Dryp olivenolie over og krydr med peber. Finhak løgtoppen og drys over salaten.

Krydr kødet med salt og peber. Steg kødet på en grill i ca. 3 minutter på hver side afhængig af, hvor rødt du vil have kødet.

Server med nye kogte kartofler og løgsalat med tomater og blåbær.

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

 

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.