Løgpureen har en skøn sødme og en let syrlighed fra balsamicoeddike. Den er fantastisk sammen med torskefileter med sprød parmaskinke.

Løgpure med torsk og parmaskinke
Ingredienser
4 pers.
Løgpuré
450 g
løg
20 g smør
1 spsk balsamicoeddike
1 tsk
frisk timian
2 spsk creme fraiche 18 %
¼ tsk salt
Peber
Fisk
500 g torsk, skåret i fileter
4 skiver parmaskinke
2 spsk olivenolie
Peber
Næringsindhold pr. 100g
Energi
87 kcalEnergi
364 kJKulhydrater
2.8 gKostfibre
1.2 gFedt
4.4 gProteiner
8.5 g
Opskrift, foto og styling: Julie Karla
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
7
8
Tip
Løgpuréen er også skøn til svinekød. For eksempel koteletter eller mørbrad. Men kan også bruges som dip til sprøde croutoner eller rugbrødschips.
Indhold
Næringsberegningerne i opskriften er baseret på data fra DTU Fødevareinstituttets fødevaredatabank, Frida. I beregningerne er der taget højde for rensesvind. Vi har bestræbt os på at lave så præcise beregninger som muligt, men fejl kan forekomme. Ernæringsoplysningerne på denne hjemmeside kan ikke erstatte professionel ernærings-vejledning fra sundhedspersonale. Brug af alt materiale på hjemmesiden sker på eget ansvar.