Løgpureen har en skøn sødme og en let syrlighed fra balsamicoeddike. Den er fantastisk sammen med torskefileter med sprød parmaskinke.

Tilberedning

45 min - 4 personer

  1. Skær løg i halve ringe og kom dem på en pande med smeltet smør. Steg ved middelvarme.
  2. Når løgene er blanke og gyldne, tilsættes 1 spsk balsamico og frisk timian og løgene steger videre i ca. 10 minutter. Løgene må ikke blive brankede, men skal blot være gyldne.
  3. Sæt ovnen til 180 grader.
  4. Del blomkålen i store buketter og kom dem i en gryde med vand. Kog dem 5-7 minutter. Hæld vandet fra og hold dem lune under låg.
  5. Når løgene er møre tages de af varmen.
  6. Kom løgene i en minihakker eller foodprocessor og blend dem til en fin puré sammen med creme fraiche. Smag til med salt og peber.
  7. Vikl parmaskinke rundt om torskefilletterne og læg dem i et fad. Dryp 2 spsk olivenolie over og drys med peber. Bag torsken i ca. 12 minutter.
  8. Servér torskefilletterne med blomkål pyntet med revet citronskal samt løgpuré.

Tip!

Løgpuréen er også skøn til svinekød. For eksempel koteletter eller mørbrad. Men kan også bruges som dip til sprøde croutoner eller rugbrødschips.

Opskrift, foto og styling: Julie Karla

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.