Linsesuppe med pærer og bacon
Tilberedning
45 min - 4 personer
- Hak løget. Skræl gulerødderne og skær i små tern. Varm olien i en gryde og brun karryen af. Tilsæt løg, gulerødder og presset hvidløg og steg et kort øjeblik.
- Skyl linserne og afdryp. Kom linser og bouillon i gryden og kog i ca. 30 minutter.
- Halver pærerne, fjern kernehus og skær pærer i både.
- Rist bacon sprød på en tør pande. Kort før bacon er færdigstegt tilsættes pærer og hakkede hasselnødder. Steg i yderligere et øjeblik. Tag panden af varmen.
- Blend linserne til en tyktflydende suppe. Tilsæt fløde og varm op. Suppen må ikke koge efter at fløden er tilsat, da den ellers skiller. Smag til med salt og peber.
- Server suppen med pærer, bacon og hasselnøddetopping, samt groft brød.
Opskrift og styling: Udviklet af Lone Kjær
Foto: Henrik Freek