Linsegryde med gulerødder og østershatte
Tilberedning
30 min - 4 personer
1. Kog sukker, vand og salt op i en lille gryde.
2. Skyl gulerødderne til de syltede gulerødder og skær i helt tynde skiver - gerne på mandolin.
3. Når lagen når kogepunktet tages den af varmen, æblecidereddiken tilsættes, og den hældes over gulerødderne. Lad stå.
4. Pil løget og hak fint.
5. Steg løget ved lav til middel varme i olie i en gryde, til det falder sammen.
6. Skyl gulerødderne, skær i mundrette bidder og tilsæt til gryden.
7. Hak hvidløget fint og lad stege med et par minutter sammen med tomatpuré.
8. Skru op for varmen og tilsæt hvidvinen. Lad koge godt op.
9. Skyl timianen, hak fint og tilsæt sammen med grøntsagsfond og godt med friskkværnet peber. Lad koge op.
10. Skyl linserne godt og tilsæt. Lad simre i 20-25 minutter til de er møre, men stadig har lidt bid.
11. Rens imens østershattene og riv dem i mundrette stykker.
12. Steg ved høj varme i olie og smør til de er smukt gyldne. Smag til med salt og peber.
13. Skyl persillen og hak groft.
14. Smag gryden til med lidt æblecidereddike, salt og peber.
15. Servér med aioli, chili flakes, persille, østershattene og de syltede gulerødder som topping.
Opskriftudvikling, styling og foto: Camilla Skov