I de kolde vintermåneder er en varmende vintergryde med mættende linser utroligt tilfredsstillende. Her serveret med gulerødder på to måder og smørstegte østershatte.

Linsegryde med gulerødder og østershatte
Ingredienser
4 pers.
Linsegryde
1 stor
rødløg
2 spsk olivenolie
350 g
gulerødder
2 fed hvidløg
2 spsk tomatpuré
1.5 dl hvidvin
1 spsk
frisk timian
½ liter grøntsagsbouillon
¼ tsk røget paprika (valgfrit)
180 g puy linser
salt og peber
1 spsk æblecidereddike
Topping
250 g
østershatte
1 spsk olie
1 spsk smør
salt og peber
1 håndfuld
bredbladet persille
2 dl færdigkøbt aioli
Chili flakes efter smag
Opskriftudvikling, styling og foto: Camilla Skov
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15