Den klassiske lasagne i en kødfri udgave. Du kan nøjes med at bruge champignoner men kan også bruge en blanding af svampe som eks. portobello, bøgehatte og shitakesvampe.


Tilberedning

+60 - 4 personer

Pil og hak løget og hvidløgene. Hak svampene og babyspinaten groft. Varm lidt olie på en pande, og sautér løget og hvidløgene, til løgene er klare. Kom babyspinaten på panden med det vand, der hænger ved efter skylning, og sautér videre, til spinaten falder sammen, og væden fordamper. Sæt til side.

Varm lidt ekstra olie på samme pande, og steg nu svampene, til de har afgivet deres væde og tager farve. Tilsæt balsamicoeddike, og lad det koge ind. Krydr svampene med salt og peber, og vend dem sammen med løgene og spinaten.

Kom 1⁄3 af svampefyldet i et ovnfast fad og oven på det en smule bechamelsauce. Læg 1⁄3 af lasagnepladerne oven på, og gentag processen. Slut af med et generøst lag bechamel- sauce.

Hak urterne, og bland dem med panko, 2 spiseskefulde olivenolie, salt og peber. Drys blandingen på lasagnen, og bag den i en 200 grader varm ovn i 20-30 minutter, til brød-krummerne er sprøde, og det begynder at boble i siderne.

Servér med en god salat.

Tekst og foto er udlånt af kogebogen Kødfri Mandag, Samvirke.

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.