Lasagne med rødder
Tilberedning
60+ min - 4 personer
- Pil og hak løgene. Skræl gulerødder og rodfrugter og skær dem i skiver. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint.
- Varm olien i en gryde og svits løg, chili og presset hvidløg et kort øjeblik. Tilsæt kødet og brun det ved god varme. Kom gulerødder og rodfrugter i gryden og steg i yderligere et par minutter. Tilsæt tomatpure, hakkede tomater og oregano og lad saucen simre ved svag varme under låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og smag kødsaucen til med salt og peber.
- Varm 4 dl mælk i en gryde. Ryst resten af mælken med hvedemel til en jævning. Rør jævningen i mælken og kog i ca. 2 min. Tilsæt muskatnød og ost og smag saucen til med salt og peber.
- Tænd ovnen på 200 grader varmeluft - 225 almindelig ovn.
- Læg lagvis lasagneplader, kødsauce og bechamelsauce i et smurt ovnfast fad. Gentag og slut med et lag bechamelsauce. Drys lasagnen med ost og bag den i ovnen i ca. 30 minutter til den er gylden.
Frugt og grønt pr. person: ca. 250 g
Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek