Når du skal i gang med at lave denne ret, er det vigtigt, at du sørger for at riste svampene godt og grundigt, inden du tilsætter resten af ingredienserne. Det giver ekstra smag og fylde til lasagnen.

Tilberedning

+60 minutter - 4 personer

Pil og hak løg og hvidløg. Skræl gulerødderne, og skær dem, bladsellerien og champignonerne i små tern.

Varm en god sjat olie i en stor gryde, og sauter først champignonerne,
så de afgiver deres væde og tager farve. Kom lidt ekstra olie på panden, hvis det er nødvendigt, og tilsæt løg, hvidløg, gulerødder og selleri. Sauter i 5 minutter ved jævn varme.

Kom nu tomatpuré, linser, hakkede tomater, rødvin, laurbærblade og timian i gryden, og bring den i kog. Lad saucen simre i mindst 20 minutter, til næsten al væden er kogt ind. Smag til med salt og peber samt eventuelt et nip sukker.

Kom 1/3 af fyldet i et ovnfast fad, og hæld en smule bechamelsauce over. Læg 1/3 del af lasagnepladerne ovenpå, og gentag processen. Slut af med et generøst lag bechamelsauce.

Hak urterne, og bland dem med Panko, 2 spiseskefulde olivenolie, salt og peber. Drys blandingen på lasagnen, og bag den i en 200 grader varm ovn i 20-30 minutter, til brødkrummerne er sprøde, og det begynder at boble i siderne.

Servér med en god salat.

Opskriften er venligst udlånt fra bogen "Flere kødfrie dage" af Nadia Mathiasen 
Foto: Chris Tonnesen  

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.