Lammetagine med kål og spinat
Fortryllende lammetagine. Som 1001 nats eventyr.
Tilberedning
60+ min - 4 personer
- Pil løgene og skær dem i både. Flæk chilien skrab kernerne ud og hak den fint. Varm olien i en stor stegegryde og brun kødet.
- Tilsæt løg, chili og presset hvidløg og lad det stege et par minutter. Tilsæt kanel og kardemommefrø og hæld 2 1/2 dl bouillon på. Lad kødet simre ved svag varme under låg i ca. 1 time. Spæd eventuelt til med mere bouillon undervejs.
- Skræl gulerødderne og skær i mindre stykker. Fjern stok og de yderste blade af kålen og snit den fint. Skyl og rens spinaten godt.
- Kom gulerødder og kål - og resten af bouillonen - i gryden og lad det simre under låg i ca. 10 min.
- Tilsæt spinat og lad den falde sammen. Smag retten til med salt og peber og server med naanbrød eller cous cous.
Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Henrik Freek