Vi inviterer venner på ’spis og skrid’, ’spis og skrub af’, ’madklub’ eller skal vi bare kalde det en hyggelig uforpligtende hverdagsmiddag. Kog kødet dagen før, så tilberedningstiden minimeres.


Tilberedning

60+ min - 8 personer

Kom kødet i en gryde med vand, så det dækker. Kog op og skum af. 
Bind porretop med timian, laurbærblad og persille til en suppevisk.  Kom salt og suppevisk i gryden til kødet. Læg låg på gryden og kog kødet ved svag varme i ca. 1-1½ time til det er mørt. 

Skræl gulerødder og skær i skiver. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene og skær asparges i snitter á ca. 3 cm.  Tag suppevisk og kød op af gryden. Kog nu grøntsager et par minutter i suppen. Tag grøntsagerne op.  Si 1 liter suppe fra og kom den i en gryde. Rør majsstivelse i fløden og hæld fløden i suppen under omrøring. Kog suppen i 2 minutter til den tykner. Tilsæt grøntsager og ærter og kog op. Er saucen for tyk spædes til med mere suppe. Skær kødet i tern og vend i saucen. Varm kødet i saucen. Drys med hakket dild. Servér frikasséen med kogte aspargeskartofler. 

Tip
Frikasséen kan også tilberedes med kylling i stedet for lam. Skal det gå rigtig hurtigt, kan man anvende kyllingebrystfilet, som kun skal koge i ca. 10 minutter.

 

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

 

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.