Lammeculotte med bønner, forårsløg og hjertesalat - Sæson.dk
Lammeculotte med skønt tilbehør i form af en lun salat med masser af friskhed og sprødhed.

Tilberedning

45 min - 4 personer

Fjern sener og det meste af fedtet på lammeculotterne (lad en lille smule fedt sidde tilbage, det er godt at stege i og giver smag til kød). Varm en pande op, og læg lammeculotterne på panden med fedtsiden nedad sammen med timian og hele fed hvidløg. Brun culotterne godt på begge sider, og kom dem herefter i et ovnfast fad. Krydr med salt og friskkværnet peber. Steg culotterne i ovnen ved 180° i 8-10 min., så de er svagt rosa i midten.

Tag culotterne ud af ovnen, og lad dem trække i 5-10 min., inden de skæres i skiver. Ordn forårsløg og bønner, og skyl dem i koldt vand. Snit bønnerne i små stykker. Kom smørret i en sauteuse eller en pande med høje sider, og varm det op, så det smelter. Kom hele forårsløg og snittede bønner i smørret, og lad det sautere let i et par min., så grøntsagerne suger smørret til sig og bliver møre.

Vask hjertesalaten og persillen, og lad begge dele dryppe godt af i et dørslag. Skær hjertesalaten i grove stykker, og pluk persillen. Kom hjertesalat og persille i sauteusen, og vend det hele godt rundt. Krydr med salt, friskkværnet peber og fintrevet citronskal. Tag sauteusen af varmen, så grøntsagerne ikke bliver overtilberedt – det skal være en slags lun salat, hvor der stadig er masser af friskhed og sprødhed.

Skær lammet i skiver, og anret det med den lune salat på toppen. Server som en let frokostret, eller et dejligt sommerligt hovedmåltid med nye kogte kartofler og brød til. Lammeculotterne kan også laves på en grill.

Opkrift og foto venligst udlånt fra bogen Spis af Mikkel Karstad

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Lammeculotte med bønner, forårsløg og hjertesalat

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.